GNM Course

GNM Course : Duration & Syllabus
Duration
1st Year - 46 Weeks x 42 Hours = 1932 Hours
2nd Year - 46 Weeks x 42 Hours = 1932 Hours
3rd Year –
        Part I (1st 6 month)- 24 Weeks x 42 Hours = 1008 Hours
        Part II (Internship) - 24 Weeks x 48 Hours = 1152 Hours
Subjects of Study
1st Year
Bio Sciences, Behavioral Sciences, Nursing Foundations, Community Health Nursing, English, Computer Education and Co-curricular Activities.
2nd Year
Medical Surgical Nursing – I, Medical Surgical Nursing – II, Mental Health Nursing, Community Health Nursing and Co-curricular Activities.
3rd Year
Part I – Midwifery & Gynaecological Nursing, Community Health Nursing and Co-curricular Activities.
Part II – Nursing Education, Introduction to Research & Statistics, Professional Trends & Adjustments and Nursing administration & Ward Management.