B.Sc. (Nursing)

B. Sc. (Nursing) Course : Duration & Syllabus
Duration         Th.         Pr.         Lbr.
1st Year - 930 + 450 + 100 = 1480 Hours
2nd Year - 540 + 855 + 85 = 1480 Hours
3rd Year - 390 + 990 + 100 = 1480 Hours
4th Year - 225 + 315 = 540 Hours

1st Year
English, Anatomy, Physiology, Nutrition, Biochemistry, Nursing Foundations, Psychology, Microbiology, Introduction to computers, Library Work /Self Study, Co-curricular activities
2nd Year
Sociology, Pharmacology, Pathology, Genetics, Medical-Surgical Nursing (Adult including Geriatrics)-I, Community Health Nursing-I, Communication and Educational Technology, Library Work / Self Study, Co-curricular activities
3rd Year
Medical Surgical Nursing (Adult including Geriatrics), Child Health Nursing, Mental Health Nursing, Midwifery and Obstetrical Nursing, Library Work / Self Study, Co-curricular activities
4th Year
Midwifery and Obstetrical Nursing, Community Health Nursing – II, Nursing Research & Statistics, Management of Nursing Services and Education
Nursing Training, Midwifery and Obstetrical Nursing, Community Health Nursing – II, Medical Surgical Nursing (Adult and Geriatric), Child Health Nursing, Mental Health Nursing, Research Project